reïntegratie begeleiding

reintegratie begeleiding - psycholoog Amstelveen Weerbaar terugkeren naar je werk.

reïntegratie begeleiding

Als je zover bent om na een periode van verzuim de eerste stappen naar het werk te zetten, is reïntegratie aan de orde. Reïntegratie is een proces waarin je stapsgewijs weer vertrouwd wordt gemaakt met de spanningen van de oude (of vervangende) werksituatie.

Dat je terugkeert naar het werk, betekent niet dat je al volledig hersteld bent. Wel dat je op een punt bent aangekomen, waar de terugkeer naar het werk - mits verantwoord gebeurd - kan bijdragen aan je herstel.

Je gaat namelijk de nieuwe vaardigheden, die je in de eerdere fase geleerd hebt, in stappen op je werk in de praktijk brengen. Niet te snel, maar ook niet te langzaam. Soms zal ik je stimuleren om een uitdaging aan te gaan, een andere keer zal ik je wellicht moeten afremmen om de balans niet te verliezen.

Door je praktijkervaringen vergroot je je zelfinzicht, leer je je grenzen beter kennen en respecteren en kunnen je vaardigheden om met stress om te gaan zich beter verankeren. Dit is een belangrijk onderdeel van het leerproces bij reïntegratie dat zich in het bijzonder richt op het vergroten van je weerbaarheid en effectiviteit en op het herstel van vertrouwen in je eigen kunnen.

Om het proces in goede banen te leiden is desgewenst advisering van leidinggevende, bedrijfsarts en personeelszaken onderdeel van mijn begeleiding.