burnout begeleiding

burnout begeleiding - psycholoog AmstelveenAls je vitaliteit toeneemt, wordt ook je stemming weer beter.

burnout begeleiding

Je spreekt van een burnout als je energie (bijna) geheel is opgebrand. Als normale inspanningen je bovenmatig veel energie kosten. Als je niet meer bent opgewassen tegen je dagelijkse verplichtingen en eigenlijk het liefst in de kussens wilt wegduiken.

In de begeleidingsgesprekken leer je om beter naar jezelf te luisteren, grenzen te ontdekken en in jezelf een positieve richtlijn te vinden. Je leert om naar deze richtlijn te handelen met als gevolg het herwinnen van je vitaliteit en weerbaarheid.

In het leerproces na een burnout komen onderwerpen aan de orde als bewustwording, acceptatie, slaap en ontspanningsmogelijkheden, omgang met problemen en spanning, inzicht en achtergrond, hanteren van grenzen, aansturen van jezelf, nieuwe balans, wapening tegen valkuilen, etc.

We gaan zoveel mogelijk op basis van jouw eigen ervaringen in gesprek en zetten op deze wijze iedere keer een stap verder in het leerproces, totdat je je weer voldoende opgewassen voelt tegen je dagelijkse verplichtingen.

Bij een burnout is naast een leerproces doorgaans ook sprake van een (lichamelijk) herstelproces. Het is daarom verstandig om, voor we van start gaan, een bezoek aan je huisarts te brengen om andere redenen voor energiegebrek uit te sluiten.